• Свеж
Ориентализмот И Оперскиот Свет

Ориентализмот И Оперскиот Свет

DEN 1548.64
Стока
Достапно е за нарачката

Ориентализмот на николас Тарлинг и Оперскиот Свет ја ставаат операта во контекст на нејзината стабилна глобализација во последните два века, нудејќи клучни сознанија за значајни опери како Береника На Џорџ Фредерик Хендл, Аида На Џузепе Верди, Мадамабутерфлај На Џакомо Пучини, Ирис На Пјетро Маскањи и други. Ориентализмот и Оперскиот Свет тврдат дека секоја блиска студија за историјата на Западната опера, на крајот, не успева да го поддржи поимот што Го предложи книжевниот научник Едвард Рече дека Западњаците неизбежно стереотипизирале, дехуманизирале и на крајот се обидувале само да доминираат На Истокот преку уметноста. Наместо Тоа, Тарлинг тврди дека операта е хуманизирачка уметност, која го нагласува она што човештвото го има заедничко со епските прикази на страста преку возилото на песната. Западната опера е глобализиран и глобализирачки феномен и ни дава единствена можност за истражување на концептот на "ориентализам", тема на модерната класика На Книжевниот научник Едвард Саид на оваа тема. Ориентализмот на николас Тарлинг и Оперскиот Свет ја ставаат операта во контекст на нејзината стабилна глобализација во текот на изминатите два века. Во ова важно истражување, Тарлинг прво размислува како Ориентот се појавува на оперската сцена во Велика британија, Франција, Германија, Русија и Сад пред да истражи поединечни опери според регионот на "Ориентот" во кој е поставено делото. Низ, Тарлинг нуди клучни сознанија за значајни опери како Береника На Џорџ Фридрих Хендл, Аида На Џузепе Верди, Мадамабутерфлај На Џакомо Пучини, Ирис На Пјетро Маскањи и други. Ориентализмот и Оперскиот Свет тврдат дека секоја блиска студија за историјата на Западната опера, на крајот, не успева да го поддржи поимот што го предлага Рече Дека Западњаците неизбежно стереотипизирале, дехуманизирале и на крајот се обидувале само да доминираат На Истокот преку уметноста. Наместо Тоа, Тарлинг тврди дека операта е хуманизирачка уметност, која го нагласува она што човештвото го има заедничко со епските прикази на страста преку возилото на песната. Ориентализмот и Оперскиот Свет не се само за оперски љубители, па дури и за првпат слушатели. Исто така, треба да ги интересира историчарите И На Истокот и На Западот, научниците за меѓународни односи и културните теоретичари.

Особините

Најдобрите понуди во категоријата